Auto camera
 Specialist Veiligheidssignalisatie  thumbnail

Specialist Veiligheidssignalisatie

Published Aug 01, 23
6 min read

Leveranciers Onderhoud BranddetectiesystemenBij oplossing 1 met een slimme schakelaar blijf je ook afhankelijk van de levering van 230v stroom. Heb je echter een slimme lamp via de Cloud dan ben je ook nog eens afhankelijk van de stand van de fysieke schakelaar een werkend internet en van die Cloud (die kan er wel even uit liggen voor onderhoud).

Het blijft wel een heel lang verhaal waar je even goed voor moet gaan zitten. Zoals hierboven al vermeld wordt, gebruiken Smarthome systemen Zigbee, Z-wave-plus en/of Wifi. Dit zijn ook de meest populaire/gebruikte draadloze protocollen voor smarthome systemen op dit moment. Couverture anti-feu 1,8 x 1,2m - All Fire Security. De "betere" Alarmsystemen gebruiken vooral het “(LR) Eigen 868Mhz” protocol.

De “(Eigen) 433mhz” en de ““oude Eigen 868Mhz” worden afgeraden voor een goed Alarmsysteem en kritische smarthome functies en daarom ook niet verder behandeld in dit schrijven. Plaatsing Brandwerende Scheidingswanden. Zie bijvoorbeeld wel "Replay attack" uitleg/verwijzing op verschillende plekken in deze bijlage 02. Dit is een van de zwakke punten van het "(Eigen) 433Mhz" en het "oude eigen 868Mhz" frequentie/protocol.0” is. Matter is een protocol dat gebruik maakt van standaard commando’s om componenten aan te sturen of hiervan informatie te ontvangen, het is een Applicatie-laag. Bij Matter is dit commando protocol gescheiden van de netwerk-laag. Voor dit laatste wordt namelijk onder Matter gebruik gemaakt van het bestaande draadloze IP Thread (standaard: IEEE 802.full-stack). Thread wordt gepresenteerd als een protocol waar voor je geen hub nodig hebt. Dat is een beetje flauw want je zult minimaal 1 lokaal apparaat nodig hebben dat als Thread “Border router” kan optreden (Leveranciers Keuring Brandhaspels). Dat is een beetje net als men roept dat je geen hub nodig hebt voor Wifi, maar je hebt natuurlijk wel een router nodig met Wifi.

Services Compartimentering

ALL FIRE SECURITY

Risquons-Toutsteenweg 536, 7700 MOESKROEN
+32 (0)56 42 32 29
Klik hier voor meer

Voldoet het niet aan de ...standaards (o. a. niet universeel compatibel met alle ander Matter componenten), dan is het ...verboden het Matter logo te gebruiken voor het desbetreffende product. – Bestaande 2,4Ghz IP componenten kunnen eventueel worden omgezet naar Matter/Thread. – De 2,4Ghz frequentie heeft geen ver “DIRECT” bereik, dus je kunt niet zonder een . Advies & Expertise...mesh-netwerk.

Je wordt dan toch weer afhankelijk van Big Tech. – Er is (nog) niets geregeld om zaken als signaalverstoring (jamming), Wifi deauthentication ...en misbruik van “eigen sleutel/wachtwoord” (zie andere delen van deze bijlage) te …onderkennen en hierop een Alarm te kunnen laten afgaan - Leveranciers Risicoanalyse Brand. : Matter kan een prima verbetering zijn/worden voor de Smarthome kant, maar mist (nog) een aantal primaire elementen/functies die nodig zijn voor een goed Alarmsysteem (zie hierboven).

Van Satel wordt wel vermeld dat het "standaard AES" versleuteling heeft en 4 kanalen gebruikt. We gaan hier even voor het gemak uit van het bereik in afstand van het draadloze signaal vanaf de Hub RECHTSTREEKS naar de gebruikte componenten. Dus zonder tussenliggende signaal-”versterkers” (Routers, Repeaters en Access_points in Zigbee, Z-wave-plus en Wifi jargon) (Brand Noodplannen).

Hoe “ver” een signaal komt is in eerste instantie afhankelijk van de frequentie, bandbreedte, signaalsterkte/kracht (uitgedrukt in Mw, d, Bm, hoe groter hoe krachtiger) en de antenne. Detectie Co. Het is dus ook erg belangrijk op de Mw en d, Bm waarden van de genoemde signalen bij de apparatuur te letten. Zigbee met 14 d, Bm signaalkracht werkt beter en komt verder dan een Zigbee met maar 5d, Bm! Fabrikanten specificeren het optimale bereik van een draadloos signaal in open-lucht/-veld onder gunstige atmosferisch omstandigheden en zonder verstoring van andere signalen en/of hindernissen.

Magnetron, gewapende betonnen wanden/vloeren, andere draadloze signalen, elektra leidingen en nog veel meer, beperken het bereik van het draadloze signaal. Dus hier geven we vrij reële algemene afstanden op voor het bereik van de draadloze signalen. Het is vrij simpel de Wifi en de Zigbee zijn hier duidelijk de verliezers met een bereik van 12 a 20 meter.

Verkoop Mobiele Bluseenheden

De Sleutel (toegang/wachtwoord ) is wel een zorgpunt met name bij het gebruik van Wifi (zie volgende hoofdstuk). Op netwerkniveau zijn er verschillende (gegenereerde) sleutel(key) technieken om e. e (Plaats Organogrammen).a. goed te beveiligen. Om dit soort zaken al te kunnen kraken moet je zeer technisch onderlegd zijn en beschikken over behoorlijk wat computerkracht.

Ook gegenereerde netwerksleutels die op de Hub/Router en wel of niet op de Signaal-versterkers staan, zijn zeer moeilijk te kraken. Daarnaast wordt bij het koppelen (“pairen”) van een apparaat vaak een initiële startsleutel ongecodeerd verstuurd over het draadloze signaal. Dit wordt door de experts als redelijk groot beveiligings-issue gezien. Het lijkt ons echter sterk dat de toekomstige dief met een vrij geavanceerde signaal opname apparaat precies bij je huis staat op het moment dat jij iets aan je alarm koppelt (“pair”).

Vanuit beveiligingsoptiek is dit echter niet wenselijk. Je geeft vertrouwelijke informatie en je weet niet aan wie of waar. Dus zo’n QR-code alleen lokaal gebruiken is prima. Maar goed wie schakelt zijn internet (naar buiten) UIT en gaat dan met de QR-code aan de slag, als dit al überhaupt werkt zonder internet. Brandaudit Uitvoeren.

Kies componenten waar ook nog de oude koppelmethode (druk op een knopje, of verbind de camera tijdelijk even via een ethernetkabel aan je router) kunt gebruiken. Het zwakke punt bij sleutels blijft het zelf in te stellen (vaste) toegangscode/wachtwoord voor de thuis Router bij Wifi. Mensen geven makkelijk hun Router Wifi toegangscode/wachtwoord aan bekende bezoekers voor Wifi gebruik van die hun Mobieltje.

Die signaalversterkers manage je dus zelf (goed of fout!). Normaal heb je in de thuissituatie bij de 868Mhz frequentie en een Star netwerk geen signaalversterker(s) nodig! Een Star(ster) netwerk is vooral bij Alarm-smarthome systemen simpel te managen. De Hub meet met een bepaalde interval (meestal in te stellen) of een component wel of niet bereikbaar is.

Brandbeveiliging Poederblussers

Bij een Mesh (Vermaasd) netwerk heb je verschillende knooppunten (Nodes) direct of niet, die volgens een niet hiërarchisch model verbinding met elkaar maken. Hiermee vergroot je het bereik want de Node ontvangt een signaal en zend het weer verder. Een Mesh netwerk wordt automatisch gemanaged. Dat lijkt op het eerste gezicht erg fijn. Offerte Schuimblussers.

Maar als dat niet lukt heb je dus een probleem. Je kunt dus ook niet kiezen dat "zwakke" Nodes zoals bijvoorbeeld slimme lampen (die je nog met de “oude schakelaar” per ongeluk kan uitzetten) NIET als Nodes gebruikt gaan worden. Komt nog eens bij dat de Nodes meestal 230V componenten zijn.

Wifi, Bluetooth en Zigbee gebruiken allemaal dezelfde 2,4Ghz frequentie en dus heb je meer kans dat die elkaar verstoren - Jaarlijkse Keuring Veiligheidsverlichting. Wifi, Zigbee en Z-wave-plus(LR) en de meeste "eigen 868Mhz-(LR)" kunnen automatisch binnen hun frequentie van kanaal wisselen om het verstoorde kanaal te omzeilen. Dus pas bij verstoring van alle kanalen kun je van jamming spreken.

s.m. met de aangesloten componenten, dit kan detecteren en hiervoor een alarmering afgeeft. Bij de Lupus, Ajax en Satel met ABAX-2 voor Integra/Versa Alarmen is dit het geval. Bij de smarthome systemen ben ik het nog NIET tegen gekomen. Voor "jamming" van 2G/3G/4G en Wifi zijn in China kant- en-klaar mobiele apparaatjes online te koop, die ondanks het verbod op gebruik en gelimiteerd verkoop in de EU toch gewoon vanuit China de EU binnen komen.

Latest Posts

Alarmsystemen - Overzicht

Published Jan 02, 24
7 min read

Info Co2 Blussers

Published Aug 01, 23
10 min read